Le Marche met kinderen “Italia in Miniatura”

We hebben met elkaar nog zoveel te verkennen in de prachtige omgeving dat we soms bijna niet weten waar we moeten beginnen. Afgelopen week zijn we met de kinderen naar de Italiaanse Madurodam geweest genaamd Italia in Miniatura. Italia in Miniatura is een pretpark in Rimini, dat gewijd is aan de Italiaanse cultuur en geschiedenis. Het park is opgezet in de vorm van de Italiaanse Laars en heeft meer dan 250 schaalmodellen van bekende Italiaanse monumenten en gebouwen, waaronder de San Marco in Venetië, de Colosseum in Rome, de Duomo in Florence en de Leaning Tower of Pisa. Naast de miniatuur gebouwen vonden onze meiden de verschillende themagebieden met miniatuurversies van bekende Italiaanse steden, zoals Venetië, Florence, Rome en Siena helemaal het einde. Het park biedt ook verschillende attracties, zoals een achtbaan, een draaimolen en een waterbaan. Tijdens ons verblijf in het park was het heerlijk weer! We hebben dan ook met elkaar de grootste lol gehad in de “Tower Defence” attractie, deze attractie opgezet als een kasteel met op iedere denkbare plek een “waterkanon” de meiden vonden het prachtig om papa te grazen te nemen. We hebben geen tijd meer gehad om het theater te bezoeken, hier worden dagelijks verschillende shows opgevoerd. Italia in Miniatura is een echte aanrader, wij hebben een erg leuk dagje uit gehad met de kinderen in Le Marche, we hebben veel geleerd over de Italiaanse cultuur en geschiedenis van Italie. 

We hebben onze dag afgesloten bij de “Grote Gele M” deze was natuurlijk weer gelegen op een hele strategische plaats naast de grote parkeerplaats. De meiden waren opvallend rustig in de auto op de terug weg. Na een ritje van 40 minuten hebben we nog even heerlijk genoten van de namiddag zonnetje in de tuin bij ons huis. 

Praktische Informatie:

Website: https://www.italiainminiatura.com/
Tickets: kunnen online worden besteld en afgerekend (is een paar euro goedkoper)
Tijdsduur: 3-4 uur heb je zeker wel nodig om het hele park te zien en de attracties te bezoeken
Parkeren: Dagkaartje 3 euro, parkeer plaats direct naast het park. 
Afstand van Villa tre Sorelle: 40 min rijden. 

Comments are closed.