Oneindig veel wandel routes!

Dat de provincie De Marken (Le Marche – Italië) een prachtige omgeving is om te wandelen hadden we al vaak gelezen op internet. Maar dat de mogelijkheden zo overweldigend zouden zijn hadden we vooraf niet durven dromen!

Er starten echt bizar veel wandel routes in de omgeving van Villa tre Sorelle, ik denk dat we er jaren over doen om ze allemaal af te vinken.

Afgelopen week hebben we een prachtige route van 14km afgelegd. En geloof mij 14km in “onze achtertuin” is niet te vergelijken met een wandeling van dezelfde afstand in het vlakke Nederland. Hier in Italië loop je al snel veel hoogtemeters tijdens je tocht. De route die we hebben afgelegd wisselde continue tussen prachtige glooiende vlaktes,  smalle bospaden en slingerende bergweggetjes. Wij hebben tijdens onze wandeling aardig wat pauzemomenten ingelast. Was het niet om even te rusten dan wel om van het prachtige uitzicht te genieten. De omgeving is namelijk zo mooi het is bijna niet onder woorden te brengen. Prachtige vergezichten met aan de horizon de besneeuwde bergtoppen van het Sibillini gebergte. Wanneer we ons omdraaide genoten we van een prachtig glooiend landschap wat   uitmondt in de Adriatische kustlijn. 

Ook al is het tijdens onze hike  pas begin Februari we voelen nu al de zon in kracht toenemen. Er is tijdens onze hike geen wolkje aan de azuur blauwe lucht en bijna geen wind. In Nederland zouden we deze dag bestempeld als een lekkere zomerse dag. 

Naar 4 uur hiken kwamen we weer aan op ons vertrekpunt. Wat hebben we genoten samen! Moe en voldaan belanden we samen op ons zonnige terras in de achtertuin. Wandelschoenen uit, voeten omhoog en een heerlijk verkoelend biertje in de hand. We hebben samen nog even een uurtje zitten nagenieten en alle foto’s en filmpjes bekeken. Het was echt een topdag!!! 

Wil jij ook genieten van al die prachtige wandelroutes? Bekijk dan hier de beschikbaarheid van onze appartementen. Het plannen van de perfecte wandelvakantie in Italië kan wat ons betreft vandaag nog beginnen! 

Comments are closed.