Le Marmitte dei Giganti “echt een bezoekje waard!”

Jullie weten inmiddels dat wij ontzettende natuurliefhebbers zijn. We genieten iedere week wel van een heerlijke hike of we stappen met het gezin op onze elektrische moutainbikes. Binnenkort zullen we hier ook een leuke blog over schrijven. Deze week was ons oog gevallen op een stuwdam zo’n 20 minuten rijden vanaf Villa tre Sorelle. De foto’s online beloofde een mooie rotsachtige vallei waar verschillende mensen aan het kanoën waren. Hikeschoenen aan, rugzak gepakt met water en wat lekkere snacks en voor de zekerheid toch maar even onze zwemspullen aangetrokken.

De route naar “Le Marmitte dei Giganti” was echt adem benemend, we hebben onze ogen uitgekeken. Qua weer was het zelfs wat bewolkt toen we vertrokken, maar tijdens onze rit trok de lucht helemaal open en werd het prachtig weer! Aangekomen op de plaats van bestemming was het even zoeken waar we het beste onze auto konden parkeren. Eenmaal over de brug gereden waren er diverse parkeerplaatsen bij woningen (aan de linker kant). We hebben onze auto geparkeerd, rugzak omgeslagen en zijn te voet verder gegaan. Al snel (4 min wandelen) kwamen we diverse bordjes met “Le Marmitte die Giganti” tegen. Na een tussenstop op de brug waar we prachtige foto’s konden maken van de vallei zijn we via een smal pad afgedaald. We waren erg blij dat we goede wandelschoenen aan hadden want het was best steil en moesten hier en daar even klauteren. De route was echt prachtig en voor we het wisten stonden we aan het water. Overal prachtige stroomversnellingen en rotspartijen. Na een wandeling (klauterpartij) van een half uurtje stonden we aan de voet van de stuwdam. Wat een imposant gezicht zo’n bouwwerk. De sluizen stonden open en we wisten nu gelijk waar al die stroomversnellingen vandaan kwamen. 

Na een korte wandeling terug hebben we een lekker plekje opgezocht aan het water om even te genieten van de zon en de prachtige omgeving. In de zomer kan het druk zijn in de “Le Marmitte dei Giganti” vallei maar vandaag hadden wij het rijk alleen. Af en toe kwam er een wandelaar langs maar het was heerlijk rustig. Na een uurtje zonnen, pootjebaden en lekker relaxen zijn we weer terug gelopen naar de auto. 2 minuten van onze parkeerplaats zijn we nog even gestopt bij de kano opstap plaats (we hebben ons voorgenomen binnenkort met de meiden een kano te huren en de vallei vanaf het water te bekijken). Na een tussenstop in Fossombrone en een heerlijke lunch bij FATTO hA MANO zijn we weer terug gereden naar huis. In Le Marche zijn zoveel prachtige plekjes en weggetjes waardoor het niet moeilijk is om via een totaal andere route terug te rijden. We hebben ontzettend genoten van deze trip en komen hier snel weer een keer terug. Zeker een aanrader voor natuurliefhebbers!!

Praktische Informatie:

Website met meer info: https://www.marmittedeigiganti.it/ 
Website van de kano verhuur: https://www.marmittedeigigantiincanoa.it/

Parkeren: de brug oversteken en links afslaan. Daar zijn diverse (Gratis) parkeerplaatsen bij woningen. 
Tijdsduur: 3-4 uur heb je zeker wel nodig om de omgeving te bekijken. En als je wil kun je er een hele dag vertoeven. 
Afstand van Villa tre Sorelle: 20 min rijden. 

Comments are closed.